Developer Portal Community

    cancel
    Showing results for 
    Search instead for 
    Did you mean: 
    SOLVED

    Mita http timeout

    Highlighted
    Community Manager
    Community Manager

    Mita http timeout

    Hello,

    I am using Mita as language for the XDK and everything is working fine, except that the HttpRestClient (which I know is experimental) randomly is not able anymore to send HTTP Requests, although it was working fine.
    Even when only using the code, that is described in the Mita documentation it randomly stops working.

    https://developer.bosch.com/web/xdk/http1

        Normally the output is:
        INFO | XDK DEVICE 1: [DEBUG, C:/Users/xxxx/XDK-Workspace/EclipseMitaApplication/src-gen/base/ConnectivityHttpRestClientServer.c:211] Send HTTP request OK


        then, randomly it remains printing:
        INFO | XDK DEVICE 1: [DEBUG, C:/Users/xxxx/XDK-Workspace/EclipseMitaApplication/src-gen/base/ConnectivityHttpRestClientServer.c:211] Send HTTP request FAILED
        INFO | XDK DEVICE 1: [WARNING, C:/Users/xxxx/XDK-Workspace/EclipseMitaApplication/src-gen/base/ConnectivityHttpRestClientServer.c:171] HTTP request timed out

    I am sure it is no wifi-connectivity problem, this also occurs when the XDK is right next to the wifi access point.

    As I said, I know the HttpRestClient is experimental, but I would be very grateful if you could fix this bug (or if you could tell me what's wrong with the code).

    Thank you!

    3 REPLIES 3
    Highlighted
    Community Manager
    Community Manager

    Re: Mita http timeout

    Hello, does anyone have this same experience or have any input on this issue? thanks!

    Highlighted
    Community Manager
    Community Manager

    Re: Mita http timeout

    In case it is helpful, feedback we received on this is that using a static IP address works fine, indicating troubleshooting might be needed with their corporate network itself, not necessarily the XDK code, thanks.

    Highlighted
    Member

    Re: Mita http timeout

    I have similar issue when I try to send high frequent HTTP request.

    I built an use-case which send all sensor data implemented in Mita. Sending the data each 500ms works fine, frequently brings failed requests from time to time. (The repetition of the failure is regular)

    Tags (3)
    Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--center-alignedIcon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC_gd_Check-Circle170821_Icons_Community170823_Bosch_Icons170823_Bosch_Icons170821_Icons_CommunityIC-logout170821_Icons_Community170825_Bosch_Icons170821_Icons_CommunityIC-shopping-cart2170821_Icons_CommunityIC-upIC_UserIcon--imageIcon--info-i-black-48x48Icon--left-alignedIcon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-grennIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48Icon--right-alignedshare-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-bag-black-48x48Icon-shopping-cartIcon--start-play-black-48x48Icon--store-locator-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist